onsdag den 29. maj 2013

De Heerenhof i Holland.

De Herrenhof  er på ca. 3000 m2. En lang smal have. Der er faktisk 2 haver, i " haven."
Allerede ved indgangen blev forventningerne store. Kunne næsten ikke vente :)))))))))).

Da jeg kom indenfor i haven rejste alle de små hår sig. Jeg fik gåsehud. Sikke en skønhedsåbenbarring der viste sig.


Scenen er sat.
En have der har det hele, efter min mening. Lækre rum, symmetri, eventyr, humor, stramhed, runde former og til overflod af detaljer. Jeg blev halt tør i halsen af at suge til mig...... gad vide om der er mere næring tilbage......... i den skønne have........ efter jeg forlod den ;))))))).

Man bliver hele tiden draget videre og videre, åh....... hvad mon  det næste er.....

En have hvor nysgerrigheden hele tiden bliver pirret.

Det var sådan man hastede næsten igennem rum for rum, for at se hvad er der i næste rum, eller bag den hæk osv.... Det var først på anden runde man bedre kunne nyde de forskellige haverum.

En dejlig lille skovsø.

En halvmåne bøgehæk med bænk så man kunne sidde og nyde søen.

Den grønne pavillon. Der er to indgange flankeret af  formklippet taks søjler, så er der 2 rækker med buksbom kugler , 2 buksbomhække imellem er der plantet høje platantræer, tror det er staudevalmer der var inden for første hæk. I den inderste hæk er der en krans af tulipaner, i  midten hasselurt. Det var så smukt. Selve rummet er omkranset af en bøgehæk.


Ved træerne er der sat et jernskellet op, platantræerne danner tag. De kan altså noget med træer i Holland.


Pavillonen set fra et andet rum. 

Et rum med symmetri. Nogle af rummene var ligesom at kigge i et spejl.

Flot jernlåge ind til et rum mere. Åh.......... hvad mon der er der ????

Hønsegården !!!!! og sikke en flot hane. Tænk  !!!!! der er også skønne hvide påfugle i haven.

Charmerende hønsehus. Man bor vel standsmæssig.

Der er så mange detaljer i den have. Under den fine terrasse er der kompostrum, der er da smart fundet op.

Bag høje låger. Jeg har slet ingen ord for det syn der er der. For søren da..........det rum er så smukt.


Vi er jo i Holland såå...... det må være en kanal. Der er en slags bro over, op til det smukke lille hus. Detaljerne er der kælet for, murværket er unikt , jeg har aldrig set noget så smukt.

Jeg er total forelsket i det rum.

Et kig over søen.

De 2 haver, er opdelt at en lang bøgehæk på hver side. Noget af et langt kig.


Ejerne bor i det grønne glashus i lige kan ane. Haven er stort rum, der er opdelt med mange hække buksbomkugler, søjler af taks og et langt vandbassin.


På vej ud fra den eventyrlige have skulle jeg lige have et tilbageblik. Der er en del rosenpergolaer i haven. Jeg kan vældig godt lide det lidt vilde og det styrrede der er i haven.

En have jeg aldrig nogensinde glemmer. Ud af 125 billeder var det svært at vælge, man sidder her og tænker hvorfor viste du ikke det og det. Næste have er Dina Deferme i Belgien.

39 kommentarer:

 1. Helt fortryllende og fantastiske flotte grønne rum. Man ville tro at haven var meget størrer end de 3000m2. Kan sagtens forstå du blev rørt over de mange skønne indtryk. Totalt inspirende have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose.
   Jeg var total op at køre over den oplevelse haven gav mig. Det kan jeg leve længe på.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 2. Hold da op for en smuk og spændende have. De har været utrolig dygtige til at indrette haven, så de får pladesen udnyttet maksimalt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Ja ikke. Haven er lavet over vistnok 22 måske 23 år. Hvert rum havde sin charme. Jeg var imponeret over den fantasi der var fra rum til rum. Sikke en fornemmelse for rum og detaljer.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 3. Hej Margrethe.Hvilken viunderlig have.Så spændende kik om hvert et hjørne.Kan da godt forstå at du vae helt betaget af den dejlige have.Sikke da en rundtur du har været på.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Det var en oplevelse for livet. Ikke sidste gang jeg tager på haverejser til udlandet.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 4. Kære Margrethe.

  Uha uha, det er enestående smukt. Kan godt forstå du både tissede i bukserne og ikke kunne få vejret, da du trådte ind gennem havelågen i det eventyrlige univers. Der kunne man godt få en uges tid til at gå med bare og gloooooooo. Overvejede du ikke at gemme dig i hønsehuset og blive et par dage? Den hvide påfugl er skøn og passer perfekt til stedet.

  Jeg fornemmer at Carsten går en hård tid i møde. Det sted må have inspireret dig helt utroligt. Og I har jo masser af plads at boltre jer på. Jeg ser det allerede for mig, derude i kæret......

  Endnu engang mange tusind tak, fordi du vil dele denne fantastiske oplevelse med os, som sjældent kommer udenfor egen havelåge. Så er jeg klar til en tur til Belgien:o) :o) Meget klar!:o)

  Knus fra een, der skal i haven og plante ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn.
   Det var en enestående oplevelse at se dette pragtfulde univers. Du ville elske at være der. Måske ikke lige hønsehuset jeg ville overnatte i. Men det lille hus der var i det sidste haverum kunne jag såmænd bo i resten af livet.
   Ja stakkels Carsten...(han ved ikke, hvad han har i vente).
   Du ved da at jeg gerne deler :))))).
   Skulle ikke undre mig om du stadig i haven.
   Knus fra Kærkonen.

   Slet
 5. Kære Margrethe - hold nu op en have. Smukt dækker overhovedet ikke. Jeg tror vi skal bruge eksorbitant ekstraordinært smukt her - intet mindre. Jeg kan godt forstå din begejstring. Det var mig, der håbede på mere inspiration fra hollandske haver forleden dag, og ja tak jeg tager gerne en belgisk have med også. Tillykke med sådan en oplevelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Gad vide hvem du er. De ord du har skrevet til haven passer perfekt. Jeg var total oppe at køre, resten af dagen. For mig var det haven over alle haver i Holland. Haven i Belgien er også fantastisk og smuk. Så tag du bare med :)))).
   Kh. Margrethe.

   Slet
 6. Hej Margrethe - sikke en spændende oplevelse du har haft dér! Tak fordi du deler. Jeg skal da lige love for, at det er en inspirerende have, med mange smukke haverum.
  Jeg blive vildt forelsket i den murstenvæg med tilsvarende belægning. I det hele taget mange skønne små rum, at bevæge sig ind og ud af. Fantastisk intet mindre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Deler gerne ud af mine oplevelser. Det var sørme svært at vælge billeder. Man blev helt rundtosset over alle de detaljer der er. Det var ih og åhh... hele tiden. Tror ikke der var ens belægninger eller murværk i hele haven. Er så glad over jeg fik den oplevelse.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 7. Wauuuu wauuu...kan jeg bare sige, hvor ville jeg gerne selv vandre rundt i den eventyrlige smukke have... virkeligt et inspirerende indlæg, som jeg nok lige vil vende tilbage til igen:-)
  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Tak. Tag ned og se den i virkeligheden. Mine billeder vil også blive tæsket igennem mange gange.
   Jeg var vild med de detaljer der i haven. Gid man selv var i besiddelse af denne kreativitet.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 8. Hold da helt op, sikken en flot have :-)
  Utroligt hvad der kan være på 3000 m2.
  Jeg ville være gået fuldstændig amok med kameraet ;-)
  Jeg tåler næsten ikke at se flere skønne haver, hver gang jeg ser noget smukt, rumsterer det jo i mit hoved med, hvordan jeg kan få flettet noget af alt det skønne ind i en Vivi og Hans Jørgen have. Det ender med at jeg aldrig får styr på resten af linierne i min have, fordi jeg vil have lidt af det hele - helst uden det bliver en´ stor rodebutik ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Jeg tog 125 billeder. Min fantasi gik helt amok efter besøget. Jeg glæder mig til at følge tilblivelsen af din have. Du har jo også mange m2 ar gøre godt med. Tror også man skal tænke sig godt om inden man laver ( efterligninger).
   Kh. Margrethe.

   Slet
 9. Hej Margrethe - Godt jeg sad ned, for den have er da lige til at falde på r.... over ,o).
  Det var dog en helt fantastisk have du har besøgt, der kunne man vist gå i dagevis og stadig opdage nyt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Den er en oplevelse at gå rundt i. Håber at vende tilbage og se den sidst i juni næste år. For alle sagde :kom igen sidst i juni der er haven på det højeste.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 10. Tak for turen i den smukke have, jeg kan godt forstå, du blev begejstret og overvældet.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   De dyrker haver på en anden måde end vi gør. Tror også de har et mere venligt klima end vi har. Vil jo gerne dele med andre.
   Kh. Margrethe.

   Slet
 11. Hvor er det en skøn have. Og som du har formået at fange sjælen i, fornemmer jeg.
  Tusind tak for en dejlig tur før sengen kalder.

  SvarSlet
 12. Skønne billeder fra en fantastisk have. Tak fordi du delte den med os. Ja, der er masser af ideer til at blive inspireret af.

  SvarSlet
 13. Det ser da også FANTASTISK ud, kan godt forstå du er solgt. Jeg bliver helt sikker nød til også at komme på en tur noget lignende næste forår. Tusind tak for inspirationen. Er helt klar til Belgien. God dag til dig :-)

  SvarSlet
 14. jeg kan godt forstå det tager vejret fra dig at træde ind i så smuk en have - og hvide påfugle er man jo ikke lige forvænt med at møde... plantantræer - ja jeg drømmer om dem...

  SvarSlet
 15. Hej Margrethe

  Endnu et paradis på din vej rundt i det hollandske, jeg forstå godt at du er lidt højt til vejrs efter sådan en fantastisk tur, hvem ville ikke være det. Det giver jo også rigtig mange gode ideer, som man skal have kogt ned på den ene eller anden måde, for så at tage dem frem i et eller andet format, så man måske kan bruge det i en mindre målestok.
  Men det var nu godt at du havde din mand med, så du kunne sende ham hen og banke på alle de fremmede døre, det er jo lidt grænseoverskridende når man slet ikke kender dem inden på den anden side.
  Glæder mig til at haven i Belgien. Men også til at se mere af dit egnen skønne paradis.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 16. Lerpotter og sten er en sammensætning jeg rigtig godt kan lide. - og så både som gulv og væg. Rigtig dejligt syn!

  SvarSlet
 17. Fantastisk have !!! Jeg er imponeret over alle de mange haverum og sikke en detaljerigdom. Kan tydeligt mærke hvor stor en oplevelse det har været for dig, og hvor er det bare fedt at få lov at se sådan en fortryllende have :)

  kh Ulla

  SvarSlet
 18. Det er en helt ekstraordinær have, jeg er især vil med det grønnes der leder tanken hen på italienske grønne og svale haver, ligeledes er jeg forført af tanken op påfugle i haven, det må jeg have engang.
  Henrik

  SvarSlet
 19. Gisp - nu er jeg da helt tabt ud i drømmeland Margrethe. Tak for dine skønne indlæg fra nogle fantastiske haver - mine øjne er ubehjælpeligt klistret fast til den grønne pavillion....og jeg tror ikke jeg kommer til at løsrive mig på denne side af weeek-enden ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 20. Hej du søde, som fiser rundt ude i haven:o)

  Nu ville det dælendytme gøre godt med en tur til Belgien:o) Men det er ikke computere vi bruger mest tid på lige nu, hvor udplantningen og lugningen kræver at ens indre jord-og betonarbejder springer ud af skabet, og knokler løs til mørket falder på:o) :o)

  Nu er kaffepausen slut og jeg må ud og ligge med rumpen i vejret igen igen.

  Stort knus fra bakkerne

  SvarSlet
 21. Hello Margrethe

  Oh thank you for taking us with you to visit this magnificent garden in Holland.
  The symmetry, form and colour with beautiful vistas simply takes my breath away too.
  The iron gates and garden ornaments are all so lovely.
  I like little gardens within gardens and the rondel is a superb example of this.
  I've saved some of these photos for planting ideas in my own garden - I'm inspired to try them in my Spring!
  It's winter here in New Zealand where I live so this is my time for looking through the plant catalogues and planning new ideas!
  I'll be in France in a week to see my granddaughters and I will be seeing some gardens too - hopefully!
  Garden centres and flower shops are always on my list too!
  Shane ♥

  SvarSlet
 22. Intet mindre end fantastisk! Kan godt forstå du var høj efter den oplevelse, sådan en oplevelse kan man leve længe på. :o)


  Og så lige en lille sidebemærkning: Øhhhh... hvad var det nu for nogle frø jeg fik af dig i Geografisk Have?? Lige nu hedder de Margrethefrø.... ;o)

  SvarSlet
 23. Sikken dejlig tur du er på, skønne billeder ;-) gode inspirationer, dejlig former...tak for kikket.

  SvarSlet
 24. Fantastiskt fin blogg du har! Jättekul att ha hittat hit!
  Ha en skön helg...

  Titti

  SvarSlet
 25. Flot reportage fra det hollandske. De er sgu gode til, det der med have.
  Venlig hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 26. Ihhhh hvor var det en spændende rundtur.... smukke og inspirerende billeder.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 27. Kære Margrethe - er ved at overveje en tur til Holland og denne have ser fantastisk ud.
  Har du mon en adresse eller hjemmeside, hvor jeg kan finde mere info om den?

  Kh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone. Adressen er De Herrenhof. Veldstraat 12 a 6227 SZ Maastricht.

   Kh. Margrethe

   Slet
  2. Tusind tak, Margrethe. Nåede lige at slå stedet op med vi i går var sydligere i Holland, men havde desværre ikke tiden til 2 ekstra timers kørsel. Så - det må vente til næste gang 😊
   Men tak!!

   Slet

Jeg vil blive glad hvis du ligger en lille kommentar. ;-)